Let op! Geld lenen kost geld

Snel geld lenen

Home » Snel geld lenen

Krap bij kas en snel op zoek naar geld? Dan zijn er verschillende vormen van leningen die mogelijk uitkomst kunnen bieden. Een lening kan aangevraagd worden binnen enkele minuten. Het geld staat vaak binnen een mum van tijd op je rekening.

Wat is snel geld lenen?

Als we het hebben over het begrip ‘snel geld lenen’ willen we graag op dezelfde dag nog toegang hebben tot een lening. De meeste aanvragers van een ‘snelle lening’ willen een lening van 500 tot 5.000 euro. Het is mogelijk niet altijd verstandig om direct geld te lenen. Daarom attenderen we je ook op de risico’s die gepaard gaan met geld lenen binnen 24 uur. Direct op zoek naar de aanbieders?

Waarom snel geld lenen?

Indien je op zoek bent naar snel geld lenen, betekent het vaak dat je op dit moment krap bij kas zit. Een hoge energienota, een nieuwe wasmachine of een rekening die direct betaald moet worden, kan een reden zijn om een lening aan te vragen. Het kan ook zijn dat je als bedrijf op zoek bent naar meer liquiditeit voor facturen die betaald moeten worden of voor nieuwe voorraden die je als bedrijf nodig hebt.

4 mogelijkheden om direct geld te lenen

Er zijn verschillende mogelijkheden om snel geld te lenen. Wees je er echter bewust van dat het niet altijd verstandig is om snel geld te lenen. Een lening moet natuurlijk altijd worden terugbetaald en daar komen ook de nodige kosten bij, zoals de rente die betaald moet worden. Kijk daarom eerst goed naar je persoonlijke situatie, alvorens je een lening afsluit. Hieronder sommen we een aantal mogelijkheden op. 

Mogelijkheid 1: Minilening aanvragen

Met een minilening, ook wel flitskrediet genoemd, leen je een bedrag van 100 tot 1.500 euro. Het gaat hierbij om een kortlopende lening die in vrijwel alle gevallen binnen 4 maand afgelost moet worden. In de meeste gevallen betaal je bij een minilening het hoogste tarief. Ook wordt er in de meeste gevallen gevraagd om een persoonlijke garantsteller. Deze staat garant voor je lening. Een externe garantsteller, die wordt aangeboden door de kredietverstrekker, kost extra geld.

Minilening Portemonnee

Mogelijkheid 2: Zakelijke financiering aanvragen

Bedrijven die snel geld nodig hebben kunnen ervoor kiezen om zakelijk geld te lenen. Bij een zakelijke lening of doorlopend krediet (zakelijk), kan men zelf bepalen welk bedrag hij wenst te lenen. Er wordt echter getoetst op verschillende aspecten. Zo zijn er aanbieders die je jaarcijfers opvragen, om zo te kunnen toetsen of het bedrijf wel kredietwaardig genoeg is. 

Ook als je een negatieve BKR-registratie hebt, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een zakelijke financiering. Starters die op zoek zijn naar een doorlopend krediet of lening hebben meer moeite om een geschikte aanbieder te vinden. Er zijn echter ook aanbieders van zakelijke leningen voor starters, zoals Qredits. Deze kunnen je ook helpen bij het maken van een ondernemingsplan. 

Business zakelijk

Mogelijkheid 3: Rood staan bij de bank

Een andere mogelijkheid om toegang te snel krijgen te krijgen tot een klein bedrag is om rood te kunnen staan bij de bank. In veel gevallen is het een handige manier om snel over geld te kunnen beschikken. Aan rood staan kleven echter hoge rentes. Het is daarom verstandig om allereerst goed inzichtelijk te krijgen wat de kosten zijn bij je bank voor rood staan. 

Indien je vaak rood staat op je bankrekening heeft dit mogelijk ook invloed op een mogelijke BKR-registratie. Het is daarom raadzaam om in acht te nemen dat rood staan ook wordt geregistreerd bij deze instantie.

Rood Staan bij de Bank icon

Mogelijkheid 4: Creditcard aanvragen

Ook een creditcard is een vorm van geld lenen. Er worden kosten gerekend voor het aanvragen van een creditcard. Het bestedingslimiet van een creditcard varieert van 1.000 euro tot meer dan 20.000 euro. Dit limiet is afhankelijk van je inkomen. Hoe hoger het inkomen, des te hoger het kredietlimiet. 

Bij het afsluiten van een creditcard moet je ook rekening houden met het BKR (Bureau Krediet Registratie). Indien je niet aan je betalingsverplichting kan voldoen, bestaat de kans dat je uiteindelijk een negatieve registratie krijgt. Bekijk daarom goed of het inkomen goed aansluit op het kredietlimiet die je opneemt.

Icoon van een Creditcard met CVV

Mogelijkheid 5: Persoonlijke lening afsluiten

De laatste optie die we benoemen om snel geld te kunnen lenen, is het afsluiten van een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening staan de looptijd en rente vast en weet je precies wat je iedere maand moet terugbetalen. Zo weet je in ieder geval wat je maandelijkse lasten zullen zijn.

Online geld lenen kan relatief snel en in een korte tijd. De meeste kredietverstrekkers, of tussenpersonen van banken, beoordelen snel je aanvraag. De meeste banken bieden deze persoonlijke leningen aan. Het is echter raadzaam om eerst alle persoonlijke leningen met elkaar te vergelijken, zodat je een aanvraag indient met de scherpste rente.

Persoonlijke Lening

Tarieven

Zoals eerder aangegeven zijn er verschillende mogelijkheden om snel geld te lenen. We hebben daarom een aantal rekenvoorbeelden opgesteld met verschillende leenvormen en leenbedragen. In de onderstaande voorbeelden nemen we een rekenvoorbeeld voor het lenen van een bedrag van 200 euro (minilening, rood staan en creditcard), een lening van 5.000 euro (persoonlijke lening, zakelijke lening en creditcard) en een lening van 1.500 euro (persoonlijke lening, minilening, rood staan en creditcard).

Rekenvoorbeeld om 200 euro te lenen

Allereerst behandelen we het rekenvoorbeeld voor een kleine lening van 200 euro. Een kleine lening van 200 euro is af te sluiten op 3 verschillende manieren. Zo kun je 200 euro lenen door middel van een minilening, rood staan of door het aanvragen van een creditcard. Een klein bedrag lenen kan dus op verschillende manieren.

Minilening*Roodstaan*Creditcard*
Maandbedrag€ 200,00+- € 68,90+-€ 23,17
debetrente p/j 6,17%n.v.t.+-10,00%
JKP v.a.6,17%+-10,00%+-20,00%
Duur30 dagenmax. 3 maand1 jaar
OptioneelGarantsteller (€ 56)+-€ 18 (bijdrage)
Tot. Terug.€ 200,99 / € 256,99€ 206,67+-€ 278,00
*Fictieve informatie. Er kunnen fouten bevatten. Alle waarden zijn schattingen en voorbeelden.

Rekenvoorbeeld om 5.000 euro te lenen

Voor een persoonlijke lening van 5.000 euro kun je terecht bij een financiële instelling. In dit voorbeeld geven we de kosten van een lening van 5.000 euro voor een persoonlijke lening, zakelijke lening en een creditcard. Voor een ieder die snel geld wilt lenen is het raadzaam om ook te kijken naar onverwachte kosten. Bekijk ook goed of je te maken hebt met een betrouwbare aanbieder

Persoonlijk*Zakelijk*Creditcard*
Maandbedrag€ 54€ 479,17+-€ 543,17
debetrente p/j 8,30%15,00%+-10,00%
JKP v.a.8,30%15,00%+-20,00%
Duur96 maand12 maand1 jaar
Optioneel+-€ 18
Tot. Terug.€ 5204€ 5750+-€ 6518
*Fictieve informatie. Er kunnen fouten bevatten. Alle waarden zijn schattingen en voorbeelden.

Rekenvoorbeeld om 1.500 euro te lenen

Het lenen van 1.500 euro kan op verschillende manieren. Zo is het mogelijk om een minilening af te sluiten, rood te staan en om een creditcard aan te vragen. Kijk altijd goed welke beschikbare aanbieders er zijn en of er verschillende leningen zijn. Mogelijk heb je baat bij een langere looptijd of juist een korte looptijd.

Minilening*Roodstaan*Creditcard*
Maandbedrag+- € 750+- € 550+-€ 164
debetrente p/j 7,03%n.v.t.+-10,00%
JKP v.a.7,03%+-10%+-20,00%
Duur62 dagenmax 3. maand1 jaar
OptioneelGarantsteller (€ 660)+-€ 18
Tot. Terug.€1.513,02 / 2173,02€ 1650+-€ 1968
*Fictieve informatie. Er kunnen fouten bevatten. Alle waarden zijn schattingen en voorbeelden.

Risico’s van snel geld lenen

Lenen via een instelling gaat altijd gepaard met de nodige risico’s. Het is belangrijk om een vaste looptijd af te spreken met de verstrekker, zodat je niet in moeilijkheden komt. We willen je graag attenderen op de risico’s die kleven aan snel geld lenen.

Risico 1: Te hoge rente

Als je op zoek bent naar een snelle lening, ben je vaak al geregistreerd bij het BKR. Je gaat dan op zoek naar aanbieders die hoge rentes en kosten hanteren. In een aantal gevallen breng je jezelf dan in de problemen. Mogelijk is het verstandig om op zoek te gaan naar een budgetcoach, waarmee je je uitgaven probeert te verminderen. Zo hoef je niet als noodoplossing op zoek te gaan naar een nieuwe lening. 

Risico 2: Te veel geld uitgeven

Op het moment dat je geld leent, betekent het ook dat je direct de beschikking hebt over financiële middelen. Indien je niet goed met geld kunt omgaan, kan het zijn dat je dit geld snel uitgeeft aan onnodige producten of diensten. Door een lening af te sluiten verlaag je je eigen koopdrang niet. Hierdoor kun je jezelf alleen maar meer in de moeilijkheden brengen. Indien je te veel geld uitgeeft voor onnodige diensten of producten, is het mogelijk raadzaam om contact op te nemen met een geld- of budgetcoach.

Risico 3: overlijden

Een ander risico bij het lenen van geld, is als je plotseling komt te overlijden. Wees je er dan wel van bewust wat er gebeurt met de afbetaling van de lening. Veel bemiddelaars en kredietverstrekkers geven dan ook de mogelijkheid om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten voor het dekken van dit risico. Houdt dus altijd rekening met de mogelijke gevolgen van een plotseling overlijden en wees je er van bewust dat het mogelijk is om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Risico 4: arbeidsongeschiktheid

Het kan ook zo zijn dat je plotseling arbeidsongeschikt raakt. Daardoor wordt het mogelijk lastiger om te kunnen voldoen aan je betalingsverplichting. Ook voor een plotselinge arbeidsongeschiktheid is het mogelijk om verzekering af te sluiten die arbeidsongeschiktheid kan dekken. Zo kan je aan je financiële verplichtingen blijven voldoen. Blijf altijd kijken naar je financiële situatie. 

Risico 5: werkloosheid

Stel je raakt plotseling je baan kwijt, dan is het ook niet altijd even makkelijk om te kunnen voldoen aan je betalingsverplichting. Het is echter belangrijk om het geleende bedrag te kunnen terugbetalen. Bij het afsluiten van een lening stelt de verstrekker of bemiddelaar strenge voorwaarden. Vooral als het gaat om hoge bedragen. Het is dan enorm pijnlijk om je baan kwijt te raken, omdat het er dan mogelijk voor zorgt dat je niet aan je betalingsverplichting kunt voldoen. Mogelijk kan een werkeloosheidsuitkering wel uitkomst bieden. 

AFM

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) houdt toezicht op het gedrag van partijen in de financiële markten, waaronder kredietverstrekkers en bemiddelaars. Daarnaast heeft de AFM als taak om consumenten te beschermen tegen te dure leningen. Het is daarom raadzaam om de aanbevelingen op te volgen van de AFM. De AFM heeft daarom een lijst opgesteld met tips die je kunt gebruiken.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik direct geld lenen?

Er zijn verschillende manieren om direct geld te lenen. Zo kun je direct geld lenen bij een minilening aanbieder. Deze rekenen in veel gevallen echter hoge kosten. Het afsluiten van een persoonlijke lening kan vaak erg snel, maar er moet rekening gehouden worden met het aanleveren van verschillende documenten. Denk daarbij aan loonstroken of werkgerelateerde contracten.

Hoe kan ik vandaag nog aan geld komen?

De mogelijkheden om vandaag nog aan geld te komen zijn vrij beperkt. Er zijn echter opties waarbij het mogelijk is om vandaag nog aan geld te komen. Zo kun je bijvoorbeeld een minilening afsluiten. Dit is een bedrag van 100 tot 1.500 euro.

Hoe kan ik geld lenen zonder gedoe?

In veel gevallen heb je geen zin om documenten aan te leveren bij de kredietverstrekker of bemiddelaar. Met een minilening kun je snel geld lenen zonder gedoe. Voor het aanvragen van een creditcard kun je snel terecht bij de verschillende aanbieders. Het aanvragen van een creditcard doe je al binnen 5 minuten, maar het gehele proces heeft een looptijd van ruim 2 weken. Ook het proces voor rood staan kan een aantal dagen duren, omdat jouw huisbank bekijkt of je niet geregistreerd staat bij het BKR. 

Kan ik een lening afsluiten met een negatieve BKR-registratie?

Een lening afsluiten met een negatieve BKR-registratie is in een aantal gevallen mogelijk. Zo is het mogelijk om een minilening aan te vragen zonder dat er wordt getoetst bij het BKR. Mogelijk is het echter niet verstandig om een lening aan te vragen, indien je al een negatieve registratie hebt. Daarmee wordt men er eigenlijk al op geattendeerd niet aan zijn betalingsverplichtingen te kunnen voldoen.

Hoe oud moet ik zijn om direct geld te lenen?

Om geld te kunnen lenen moet je ten minste 18 jaar oud zijn. In veel gevallen verstrekken banken en andere kredietverstrekkers geen leningen als je nog geen 21 jaar bent. Ook zijn er kredietverstrekkers waarbij je zelfs 25 of 27 jaar moet zijn.

Wat is de goedkoopste lening?

De goedkoopste lening is de lening met de laagste rente en laagste afsluitkosten. Op GoedkoopGeldLenen.nl vergelijken we alle leningen met elkaar op basis van laagste rente. De goedkoopste persoonlijke lening, de goedkoopste minilening of de goedkoopste zakelijke lening zijn terug te vinden op deze website.

Onderdeel van een groter Financieel Netwerk | Johan Huizingalaan 400 | 1066JS Amsterdam | Nederland