Let op! Geld lenen kost geld

Minilening Aanvragen

Met een minilening leen je een klein bedrag, zonder BKR-toetsing. Bijvoorbeeld € 100 of € 1.000. Op zoek naar de goedkoopste minilening? Op GoedkoopGeldLenen.nl vind je een overzicht. Zo kun je alle minileningen snel en makkelijk vergelijken.

Top minileningen

0,51%

Maandelijkse rente v.a.

3.8

7,2%

Rente v.a.

3.3
Een minilening aanvragen

Wat is een minilening?

De naam minilening zegt al genoeg. Het is een kleine lening, die je binnen een korte termijn weer terugbetaalt. Oftewel, het leenbedrag is klein en de looptijd is kort. Een minilening wordt daarom ook wel flitslening, minikrediet of flitskrediet genoemd.

Met een minilening kun je minimaal € 100 en maximaal € 1.500 lenen. Is je aanvraag goedgekeurd? Dan ontvang je het geld snel op je bankrekening. Meestal binnen 24 uur. Vervolgens betaal je het leenbedrag in een relatief korte termijn terug. Namelijk tussen de 30 en 124 dagen.

Start je aanvraag

Start nu met de aanvraag van de meest gekozen Minilening (100 – 600 euro lening).

Binnen welke periode jij je lening terugbetaalt, hangt af van de kredietaanbieder. Een flitskrediet is daarmee vooral bedoeld als een kleine, kortlopende boost voor je bankrekening. Het voordeel van een minilening is dat er vaak geen BKR-toetsing nodig is. Dit houdt in dat de kredietaanbieder niet kijkt naar je gegevens bij het BKR. Heb je een negatieve BKR-registratie? Dan kun je in principe wél een minilening aanvragen.

Kenmerken van een minilening

Een minilening is bedoeld voor iedereen die snel wat extra geld nodig heeft. De kenmerken van een minilening (flitskrediet) zijn:

 • Klein leenbedrag

Met een minilening leen je een relatief klein bedrag, van € 100 tot € 1.500.

 • Korte looptijd

Het leenbedrag betaal je binnen een korte termijn, meestal tussen de 30 en 124 dagen, weer terug.

 • Snel geld lenen

Zodra je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je het geld vaak binnen 24 uur op je bankrekening.

 • Geen BKR-toetsing

De kredietaanbieder voert geen BKR-check uit bij een minilening, zo leen je zonder gedoe geld.

Top minileningen

0,51%

Maandelijkse rente v.a.

3.8

7,2%

Rente v.a.

3.3

Kosten en voorwaarden

Het lenen van geld brengt een verantwoordelijkheid met zich mee. Je moet financieel in staat zijn om het leenbedrag plus de rente te kunnen betalen. Daarom gelden er voorwaarden. Zo is het bij een minilening belangrijk om op de rente te letten. Geld lenen kost geld en elk gemak heeft een prijs. Wil je snel geld lenen? Houd er dan rekening mee dat je voor een minilening een relatief hoog rentepercentage betaalt. Deze kosten komen bovenop je leenbedrag. Je betaalt dus altijd méér dan dat je oorspronkelijk leent.

Daarnaast hanteert de kredietaanbieder vaak een garantstelling. Wat dit precies inhoudt, wordt hieronder uitgelegd. Kom je de voorwaarden van de minilening niet na? Bijvoorbeeld omdat je je leenbedrag te laat hebt terugbetaald. Dan krijg je te maken met hoge kosten.

Wil je een minilening afsluiten? Kijk dan goed naar zowel de kosten als de voorwaarden. Soms rekent de kredietaanbieder bijkomende kosten, zoals bijvoorbeeld servicekosten. Of je betaalt een boete als je je betalingsverplichtingen niet nakomt. Lees alle belangrijke informatie door, voordat je een lening afsluit.

Een minilening aanvragen, hoe werkt dat?

Een minilening kan van pas komen als je snel geld nodig hebt of niet aan een lange lening vast wilt zitten. De looptijd van de minilening is namelijk relatief kort: maximaal 4 maanden. Houd je je aan je betalingsverplichtingen? Dan heb je de lening dus zo weer afbetaald. Daarom is het aanvragen van een minilening ook eenvoudig.

Binnen een paar stappen vraag je online een minilening aan. Dat werkt zo:

1. Kies je leenbedrag

Kies het bedrag dat je minimaal wilt lenen. Het minimum bedrag is € 100. En je kunt maximaal € 1.500 lenen.

hoeveel geld is er benodigd

2. Bepaal de looptijd

De looptijd hangt af van het leenbedrag. Meestal is de minimale looptijd 30 dagen. Dit houdt in dat je het leenbedrag, met rente en eventuele extra kosten, na 30 dagen moet terugbetalen.

3. Vul je gegevens in

Bij de aanvraag vraagt de kredietaanbieder om je gegevens. Ook moet je je bankrekening en identiteit verifiëren. Bijvoorbeeld met een foto of scan van je paspoort of ID-kaart. Daarnaast vul je de gegevens van je persoonlijke garantsteller in. Hij of zij staat borg voor jouw lening.

offerte accepteren minilening

4. Offerte accepteren

Nadat je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een offerte. Ga je akkoord met dit voorstel? Dan ontvang je meestal binnen 24 het geleende bedrag.

Top minileningen

0,51%

Maandelijkse rente v.a.

3.8

7,2%

Rente v.a.

3.3

Welke gegevens zijn er nodig?

Niet iedereen kan zomaar geld lenen. Er gelden voorwaarden. Wil je een minilening aanvragen? Dan ben je 18 jaar of ouder, woon je in Nederland, heb je een Nederlands telefoonnummer en heb je een Nederlandse bankrekening, welke op je eigen naam staat. Daarnaast kan het zijn dat je een persoonlijke garantsteller nodig hebt.

Om te controleren of jij aan alle voorwaarden voldoet, vraagt de kredietaanbieder om de volgende gegevens:

 • Een geldig identiteitsbewijs (rijbewijs, ID-kaart of paspoort)
 • Gegevens van je persoonlijke garantsteller
 • Je e-mailadres en telefoonnummer
 • Je bankrekeningnummer

Geld lenen met een persoonlijke garantsteller

Om een minilening aan te kunnen vragen, kan het zijn dat je een persoonlijke garantsteller nodig hebt. Bijvoorbeeld wanneer je geen loonstrookje kunt tonen. Een persoonlijke garantsteller is iemand die garant staat voor jouw lening. Dit houdt in dat deze persoon jouw schuld op zich neemt op het moment dat jij de lening niet kunt afbetalen.

Waarom een persoonlijke garantsteller?

Wie geldt uitleent, loopt het risico dat de lening niet wordt terugbetaald. Dit noemen we wantbetaling. Een kredietaanbieder wil het risico op wanbetaling zo klein mogelijk houden. Daarom vragen geldverstrekkers om bepaalde garanties. Bij een hypotheek dient de eigen woning bijvoorbeeld als onderpand.

Met een persoonlijke garantsteller heeft de kredietaanbieder een garantie dat de minilening daadwerkelijk wordt terugbetaald.

Wie is mijn persoonlijke garantsteller?

Een persoonlijke garantsteller mag iedereen zijn. Of het je broer, zus, vriendin of kennis is, het maakt niet uit. Wil je liever niet iemand uit je eigen omgeving vragen? Dan is een externe garantsteller ook een optie. In dat geval wordt er een garantsteller voor je geregeld. Houd er rekening mee dat dit wel geld kost. Je betaalt extra kosten voor je externe garantsteller. Maar op deze manier kun je toch een minilening aanvragen, ook als je geen persoonlijke garantsteller hebt.

Welke voorwaarden zijn er?

Jouw persoonlijke garantsteller moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Welke dat zijn, verschilt per kredietaanbieder. Bij de aanvraag van de minilening stuur je een aantal gegevens van je garant mee, zoals informatie over zijn of haar identiteit en financiële situatie.

Een minilening zonder BKR

Met een minilening kun je snel wat extra geld lenen. Ook als je geen vaste baan of een negatieve BKR-registratie hebt. Dat komt omdat bij een minilening of flitskrediet geen sprake is van een BKR-toetsing. Met een negatieve notering bij het BKR kom je in principe niet in aanmerking voor een ‘gewone’ lening. Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet is dan bijvoorbeeld geen optie.

Top minileningen

0,51%

Maandelijkse rente v.a.

3.8

7,2%

Rente v.a.

3.3

Het BKR registreert leningen en betalingsachterstanden

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) noteert alle leningen vanaf € 250, die langer dan één maand lopen. Ook worden betalingsachterstanden geregistreerd. Kredietaanbieders zijn verplicht deze informatie door te geven aan het BKR.

Op deze manier houdt het BKR bij hoeveel iemand leent en of diegene moeite heeft om aan zijn of haar betalingsverplichtingen te voldoen. Andere geldverstrekkers kunnen met behulp van het BKR-overzicht zien of het wel of niet verstandig is om iemand een nieuwe lening te geven. Zo beschermt het BKR particulieren tegen (te) hoge schulden.

Geld lenen met of zonder BKR-check

Wie geld wil lenen, krijgt over het algemeen te maken met een BKR-toetsing. Dit houdt in dat de kredietaanbieder navraag doet bij het BKR. Heb je een negatieve registratie door bijvoorbeeld een betalingsachterstand? Dan is er een kans dat je geen of minder geld kunt lenen.

Bij het aanvragen van een minilening wordt er niet gecontroleerd of je een negatieve BKR-registratie hebt. Ook als je in het verleden een financiële misstap bent begaan, kun je tóch een minilening krijgen. In Nederland is dit de enige leenvorm waarbij je geld kunt lenen zonder BKR-toetsing.

Zonder BKR, maar met risico’s

Geld lenen zonder gedoe is erg makkelijk. Maar daarom zijn er ook risico’s. Geld lenen kost geld. En je moet het leenbedrag plus de rente wel kunnen terugbetalen. Wil je snel geld lenen zonder BKR? Dan kun je kiezen voor een minilening. Let daarbij wel op de mogelijke risico’s die leningen met zich meebrengen. Controleer ook altijd de betrouwbaarheid van kredietaanbieders. Bijvoorbeeld via de website van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Wat kost een minilening?

Voor het lenen van geld betaal je kosten. Hoeveel een minilening precies kost, is lastig te zeggen. De kosten hangen namelijk af van een aantal factoren. Denk hierbij aan de looptijd van de kleine lening, het leenbedrag, eventuele extra kosten, zoals kosten voor een externe garantsteller en servicekosten, en het rentepercentage.

Voor een minilening geldt: hoe langer de looptijd, hoe hoger de kosten. En ook: hoe hoger het leenbedrag, hoe hoger de kosten.

Betaal je de minilening niet op tijd terug? Dan betaal je boetekosten. En deze zijn over het algemeen relatief hoog. Ga voor jezelf dus goed na of je de minilening echt nodig hebt, de kosten kunt betalen en het leenbedrag binnen de korte looptijd terug kunt betalen.

Wat kost een minilening? Dat hangt af van:

 • De looptijd
 • Het leenbedrag
 • Het rentepercentage
 • Eventueel bijkomende kosten
Top minileningen

0,51%

Maandelijkse rente v.a.

3.8

7,2%

Rente v.a.

3.3

Informatie over kosten minilening

Tijdens het aanvragen van je minikrediet krijg je informatie over eventuele extra kosten. Daarnaast houdt de AFM constant toezicht op de financiële markt. Wil je meer informatie over een minilening? Dan kun je terecht bij de AFM.

Rekenvoorbeeld minilening

Het Jaarlijkse Kosten Percentage (JKP) voor een minilening bedraagt minimaal 6,17% en maximaal 10% van het leenbedrag. Hieronder vind je een voorbeeld van de kosten van een minilening met verwachte looptijden. Deze kosten zijn exclusief extra kosten, zoals kosten voor een externe garantsteller.

LeenbedragLooptijdRente (JKP)RentekostenTotaal schuldbedrag
€ 10030 dagen6,17%€ 0,49€ 10,49
€ 15030 dagen 6,17%€ 0,74€ 150,74
€ 20030 dagen 6,17%€ 0,99€ 200,99
€ 25030 dagen 6,17%€ 1,23€ 251, 23
€ 30030 dagen6,17%€ 1,48€ 301,48
€ 35030 dagen6,17 %€ 1,73€ 351,73
€ 40030 dagen 6,17 %€ 1,97€ 401,97
€ 45030 dagen 6,17 %€ 2,22€ 452,22
€ 50030 dagen6,17 %€ 2,47€ 502, 47
€ 60045 dagen 9,86%€ 7,00€ 607,00
€ 70045 dagen 9,78%€ 8,10€ 708,10
€ 80045 dagen 9,83%€ 9,30€ 809,83
€ 90045 dagen 9,18%€ 9,80€ 909,80
€ 100045 dagen 9,72%€ 11,50€ 1011,50
€ 110062 dagen7,08%€ 9,61€ 1109,61
€ 120062 dagen7,12%€ 10,54€ 1210,54
€ 130062 dagen7,15%€ 11,47€ 1311,47
€ 140062 dagen7,18%€ 12,40 € 1412,40
€ 150062 dagen7,03%€ 13,02 € 1513,02
Bovenstaande cijfers dienen als voorbeeld. De werkelijke kosten kunnen verschillen.

Terugbetalen van een minilening, hoe werkt dat?

Een flitskrediet of minilening heeft een korte looptijd. Dit houdt in dat je het leenbedrag binnen een korte termijn terugbetaalt. Vaak betaal je het leenbedrag, de rente en eventuele extra kosten binnen 30 tot 124 dagen terug. Hoelang je de tijd hebt, hangt af van hoeveel je leent en de kredietaanbieder.

Een klein leenbedrag, bijvoorbeeld een paar honderd euro, betaal je in één keer terug aan het einde van de looptijd. Leen je een hoger bedrag? Dan kun je de lening mogelijk in termijn terugbetalen. Wat de precieze voorwaarden zijn, staat op de website van de kredietaanbieder.

Voor- en nadelen van een minilening aanvragen

Een minilening afsluiten komt met voor- en nadelen, net zoals alle andere leningen. Wie een minilening aanvraagt, krijgt te maken met een looptijd, het betalen van rente en eventueel andere bijkomende kosten. Omdat je met een minilening een bepaald bedrag op korte termijn kunt lenen, zijn de kosten ook relatief hoog. Meestal hoger dan bij een persoonlijke lening of zakelijke lening.

Sluit je een minilening af? Dan kun je vanaf een paar honderd euro geld lenen, zonder BKR-toetsing. Ook met een negatieve BKR-registratie kun je zo geld lenen. Je ontvangt het gewenste leenbedrag vaak tussen 24 en 48 uur op je rekening. Let wel, zoals bij elke lening, geef je geld uit dat je eigenlijk niet hebt. Dit kan financiële problemen opleveren.

Voordelen

 • Korte looptijd
 • Lenen zonder BKR-check
 • Vanaf € 100 snel geld lenen
 • Binnen enkele minuten aangevraagd

Nadelen

 • Garantiesteller vereist
 • Relatief duur door hogere rentes
 • Maximale looptijd van 4 maanden
 • Lening binnen (zeer) korte termijn afbetalen

Risico’s van een minilening

Bij een minilening doet de kredietaanbieder geen navraag bij het BKR. Heb je een negatieve BKR-registratie? Ben je werkloos of studeer je? Voor een flitskrediet maakt het niet uit. Iedereen kan snel een klein bedrag lenen.

Geld lenen wordt op deze manier erg aantrekkelijk gemaakt. Met een minilening kun je snel een paar honderd euro lenen. Juist omdat deze manier van lenen zo makkelijk is, zijn er risico’s aan verbonden. Zo krijg je te maken met hoge kosten als je de lening niet op tijd terugbetaald.

Bij een structureel geldtekort kan er sprake zijn van een negatieve spiraal: de lening kan niet afbetaald worden, waardoor de kosten alleen maar hoger oplopen. Want, net zoals bij elke lening, geef je geld uit dat je eigenlijk niet hebt. Hierdoor kunnen financiële problemen ontstaan. Dit willen kredietaanbieders voorkomen door om een persoonlijke garantsteller te vragen. Echter, dit is geen vrijbrief om onnodig en onverantwoord geld te lenen.

Leendoelen voor het afsluiten van een flitskrediet

Het kan iedereen overkomen: een hoge rekening op de deurmat, een wasmachine die kapot gaat of de auto is toe aan vervanging. Een geldtekort komt nooit op een goed moment. Een minilening afsluiten kan dan uitkomst bieden. En kan gebruikt worden voor verschillende doelen.

Een flitskrediet is bedoeld voor mensen die snel een kleine lening nodig hebben. En deze binnen een korte tijd weer kunnen terugbetalen.

Een klein bedrag lenen

Soms heb je wat extra geld nodig. Het hebben van een spaarpot is dan de ideale oplossing. Maar niet iedereen heeft zo’n financiële buffer. Met een minilening kun je minimaal € 100 en maximaal € 1.500 lenen. Bijvoorbeeld voor het kopen van een product of dienst, die eenmalig gekocht worden. Denk hierbij aan een auto of aan schoolboeken.

Met spoed een lening aanvragen

Een belangrijk kenmerk van de minilening is snelheid. Je kunt snel een klein bedrag lenen. Dat je ook weer snel terugbetaalt. Vandaar de naam flitskrediet. Het aanvragen van een flitslening gebeurt in slechts een paar minuten. Je ontvangt in de meeste gevallen het geld binnen 48 uur op je rekening. Houd er rekening mee dat de looptijd ook zeer kort is: je betaalt de lening in maximaal 4 maanden weer terug. Het voordeel? Dan ben je ook weer snel van je lening af.

Het BKR vermijden

Een lening vanaf € 250 met een looptijd langer dan één maand wordt bij het BKR geregistreerd. Leen je een klein bedrag met een korte looptijd? Dan kun je zo’n registratie vermijden. Zo kun je naast andere leningen vaak wél een minilening aanvragen.

Daarnaast zorgt een negatieve BKR-registratie ervoor dat je geen nieuwe lening kunt afsluiten. Het afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet is dan vrijwel onmogelijk. Bij een minilening voert de kredietaanbieder geen BKR-check uit. Oftewel, er wordt geen navraag gedaan bij het BKR. Heb je een negatieve notering? Dan kun je toch geld lening door middel van een minilening.

Rood staan aflossen

Bij een bank kun je tot een bepaald limiet rood staan. Over het opgenomen bedrag betaal je rente. Daarnaast moet je – afhankelijk van de voorwaarden – binnen een vooraf vastgestelde periode een positief saldo hebben. Of bepaald percentage per maand afbetalen. Dit kan voor financiële stress zorgen. Met een korte minilening kun je op korte termijn het bedrag dat je rood staat dekken. Zo wordt een minilening gezien als een oplossing voor tijdelijk rood staan.

particulier geld lenen

Top minileningen

0,51%

Maandelijkse rente v.a.

3.8

7,2%

Rente v.a.

3.3

Alternatieven voor een minilening

Met een minilening kun je minimaal € 100 en maximaal € 1.500 lenen. De looptijd van een minilening is kort. Het is een kortlopende lening. Dit houdt in dat je het leenbedrag plus rente en eventuele extra kosten binnen een korte tijd, bijvoorbeeld 30 dagen, moet terugbetalen.

Daarbij komt dat de kosten relatief hoog zijn. Wil je een goedkopere lening? Kun je niet aan de korte betalingstermijn voldoen? Of wil je meer lenen dan € 1.500? Dan zijn er andere opties. Hieronder vind je meer informatie over de alternatieven voor een minilening.

Creditcard

Een creditcard wordt vaak niet gezien als een lening, maar dat is het wel. Met een creditcard kun je tot een bepaald limiet betalen, zonder dat het geld direct van je bankrekening wordt afgeschreven. De aanbieder van de creditcard schiet de betalingen voor. Totdat de bestedingslimiet is bereikt. Dit noemen we aankopen doen op krediet.

Tot aan de limiet kun je dus aankopen doen. Zonder daar meteen voor te betalen. Zo leen je het geld van je creditcardaanbieder. Aan het eind van elke maand ontvang je een rekeningoverzicht. Hierop staan alle betalingen die je met je creditcard hebt gedaan, en welke dus zijn voorgeschoten.   

Dit openstaande bedrag betaal je in één keer terug. In de meeste gevallen wordt het bedrag automatisch van je rekening afgeschreven. De periode totdat je moet betalen heet de rentevrije periode. Over het verschuldigde bedrag betaal je tijdens deze rentevrije periode geen rente. Meestal is dit 21 dagen. Betaal je later? Dan worden er wel rentekosten in rekening gebracht.

Een groot voordeel van een creditcard is dat je vaak wereldwijd gebruik kunt maken van de kaart. Daartegenover betaal je vaak alleen wel een maandelijkse of jaarlijkse bijdrage.

Rood staan

Via de bank kun je tijdelijk beschikken over extra geld. Dit noemen we rood staan. Tot aan een vooraf vastgesteld limiet kun je extra geld pinnen. Zo sta je een bepaald bedrag in de min. Daar betaal je wel rente over. Zie het als een kleine lening.

Bij de meeste banken is het erg simpel om rood te staan. Dit wordt ook wel een ‘kwartaalkrediet’ genoemd, wat inhoudt dat je niet langer dan drie maanden achter elkaar rood kunt staan. Na drie maanden moet je dan weer een positief saldo hebben. Daarna kun je weer rood staan.

Hoeveel je rood mag staan, hangt af van je inkomen. Ook als student kun je rood staan. Omdat de meeste studenten geen vast inkomen hebben, kunnen zij tot een lager limiet in de min staan.

Rood staan is een makkelijke manier om geld te lenen. Maar er zitten ook nadelen aan. Rood staan heeft namelijk een hoge rente. Gemiddeld hanteren banken de maximale rente die zij mogen vragen. Bovendien wordt rood staan bij het BKR geregistreerd. 

Persoonlijke lening

Een minilening is niet voor elke situatie geschikt. Bijvoorbeeld als je meer dan € 1.500 wil lenen. Of je kunt het leenbedrag niet binnen de korte looptijd terug betalen. Soms past in dat geval een persoonlijke lening beter. Bovendien is het rentepercentage bij een persoonlijke lening lager dan bij een minilening. En is er een langere looptijd.

Bij een persoonlijke lening leen je een bedrag, dat in één keer op je rekening wordt gestort. Vervolgens betaal je de lening in termijnen terug. Dit gaat via het maandbedrag. Het maandbedrag bestaat voor een deel uit aflossing en een deel uit de vaste rente.

In tegenstelling tot de minilening wordt er bij een persoonlijke lening wél een BKR-toetsing gedaan. Ook zijn er strengere eisen, zoals een vast inkomen of leendoel van de lening. Dat heeft er mee te maken dat je met een persoonlijke lening hogere bedragen leent dan met een minilening. Zo beginnen de meeste persoonlijke leningen bij een bedrag van € 2.500. 

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet kun je zien als een bedrag dat voor je klaarstaat. Dit bedrag kun je zoals jij dat wilt opnemen. Dus hoe vaak en wanneer je maar wilt. Totdat je de limiet hebt bereikt. Over het geld dat je hebt opgenomen betaal je een variabele rente. Het doorlopend krediet betaal je terug door middel van een aflospercentage. Eenmaal afgeloste bedragen kun je weer opnieuw opnemen. Met een doorlopend krediet kun je dus flexibel geld opnemen en aflossen.

Het verschil tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet zit ‘m in de flexibiliteit van de lening. Oftewel, de manier waarop je het geleende geld ontvangt en weer terugbetaalt.

Lening voor studenten

Als student kun je vaak geen gewone lening krijgen. De voorwaarden zijn vaak te streng. Ook is een minilening niet altijd een ideale oplossing, omdat het leenbedrag snel weer terugbetaald moet worden. Een alternatief voor studenten is daarom een studiefinanciering bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). 

Voor een studentenlening is geen minimaal maandinkomen vereist. Wel moet de student kunnen aantonen dat hij of zij een mbo-opleiding, hbo-opleiding of een wo-studie volgt. Een lening voor studenten heeft een relatief lage rente en een lange terugbetaaltermijn (15 of 35 jaar). Let wel, de rente is variabel. Op dit moment is de rente erg laag, maar deze kan in de toekomst stijgen.

Nadat je klaar bent met studeren, begin je met aflossen van de studentenlening. Hoeveel je per maand aflost, hangt af van je totale schuld en je inkomen.

Onderhandse lening

Een ander alternatief voor een minilening is een onderhandse lening. In tegenstelling tot een bancaire lening, leen je bij een onderhandse lening geld van familie, vrienden of kennissen. Hierbij is geen BKR-toetsing vereist. Ook zijn de voorwaarden minder streng. Wel is het belangrijk duidelijke afspraken in een overeenkomst op papier te zetten. Dit voorkomt problemen achteraf.

Specifiek bedrag lenen minilening?

Met een minilening kun je € 100 tot € 1.500 lenen. Heb je een specifiek doel voor ogen? Dan kun je je gewenste leenbedrag aanvragen.

Top minileningen

0,51%

Maandelijkse rente v.a.

3.8

7,2%

Rente v.a.

3.3

Veelgestelde vragen

Wat is een minilening?

Een minilening wordt ook wel minikrediet, flitslening of flitskrediet genoemd. Het is een financiering van korte duur. Vaak is een mini lening tussen de 30 en 124 dagen en kun je geld lenen tot € 1.500. Daarom is een minilening een mogelijke oplossing voor op korte termijn.

Wie kan er een minilening aanvragen?

De eisen van een minilening zijn niet streng. In tegenstelling tot een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Niet iedereen kan een minikrediet aanvragen. Verstrekkers kijken naar je gegevens en of je beschikt over een Nederlandse bankrekening. Wel is het aanvragen van een minilening een mogelijke manier als je een negatieve BKR-registratie hebt.

Wat zijn de kosten van een minilening?

De kosten van een minilening bestaan uit het aflosbedrag, het rentepercentage en kosten van eventuele externe garantstelling. Omdat de kosten variëren, is het lastig om de precieze kosten te zeggen. Deze zijn afhankelijk van de verschillende factoren.

Een minilening aanvragen zonder BKR, hoe werkt dat?

Een minilening is aan te vragen zonder dat er een BKR toetsing wordt gedaan. Je kunt dus een flitskrediet aanvragen met een negatieve BKR-registratie. Een andere manier om geld te lenen zonder BKR, is particulier geld lenen.

Hoe werkt de garantstelling?

Bij een minilening kan er om een persoonlijke garantstelling worden gevraagd. Deze persoon staat borg voor jouw lening. Dit kan een vriend, familielid of partner zijn. Of een externe garantsteller. Hij of zij tekent mee met de minilening en moet zich identificeren. Kun je de minilening niet terugbetalen? Dan wordt je garantsteller benaderd om het leenbedrag terug te betalen.

Welke voorwaarden zijn er voor persoonlijke garantstelling?

Je persoonlijke garantsteller mag je niet zelf zijn. Je kunt niet garant staan voor je eigen minilening. Ook mag de garantsteller geen krediet hebben bij dezelfde kredietaanbieder of al een persoonlijke garantsteller zijn voor een andere kredietovereenkomst.

Hoe snel wordt ik uitbetaald?

Het aanvragen van een minilening is binnen een paar minuten geregeld. Je doorloopt de stappen en na goedkeuring ontvang je een offerte. Hoelang het duurt voordat je een offerte krijgt, verschilt per kredietaanbieder. Pas als je de offerte hebt ondertekend en teruggestuurd, ontvang je het gewenste leenbedrag. Bij een minilening heb je meestal binnen 24 of 48 uur het geld op je rekening staan. Bestaande klanten krijgen meestal sneller hun geld. Dat komt omdat de kredietaanbieder in dat geval al alle gegevens heeft.

Kan ik een minilening krijgen?

In principe kan iedereen een minilening aanvragen. Er is geen BKR-toetsing of een vast inkomen nodig. Wel moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet je minimaal 18 jaar zijn, woonachtig zijn in Nederland en een Nederlands bankrekeningnummer hebben. Na het invullen van je gegevens, beoordeelt de kredietaanbieder je aanvraag. De kredietaanbieder bepaalt uiteindelijk of je wel of geen lening krijgt.

Wat zijn de risico’s van een minilening?

Elke vorm van geld lenen brengt risico’s met zich mee. Dat zit ‘m in het feit dat je geld uitgeeft dat je eigenlijk niet hebt. Daarbij kost geld lenen geld. Je betaalt altijd meer dan dat je oorspronkelijk leent. Hierdoor kan een (tijdelijk) geldtekort uitlopen tot financiële problemen. Met een minilening kun je snel een klein bedrag lenen, zonder al te strenge voorwaarden. Omdat hierdoor geld lenen erg makkelijk wordt gemaakt, leen je misschien geld dat je niet terug kunt betalen. Want bij een minilening hoort ook een korte looptijd. Oftewel, je moet het leenbedrag binnen een paar weken of maanden terug betalen. Doe je dat niet? Dan krijg je te maken met extra kosten.

Start je aanvraag

Start nu met de aanvraag van de meest gekozen Minilening (100 – 600 euro lening).

Onderdeel van een groter Financieel Netwerk | Johan Huizingalaan 400 | 1066JS Amsterdam | Nederland