Let op! Geld lenen kost geld

15000 euro lenen

Home » 15000 euro lenen

Heb je niet genoeg spaargeld en behoefte aan 15000 euro, voor bijvoorbeeld een bruiloft of een hele nieuwe keuken? Online geld lenen is zo geregeld voor een lage rente. Er zijn verschillende financieringsvormen om 15000 euro te lenen. GoedkoopGeldLenen.nl legt je uit welke manieren er zijn en hoe je het beste kredietverstrekkers kunt vergelijken.

Persoonlijke Leningen 150000

8,9%

Jaarlijkse rente v.a.

4.8

5,0%

Jaarlijkse rente v.a.

4.8

5,0%

Jaarlijkse rente v.a.

4.5

4,8%

Jaarlijkse rente v.a.

4.3

5,3%

Jaarlijkse rente v.a.

4.3

6,0%

Jaarlijkse rente v.a.

4.0

5,3%

Rente v.a.

3.8

5,5%

Rente v.a.

3.5

5,5%

Rente v.a.

3.0

6,0%

Rente v.a.

3.0

Waarom 15000 euro lenen?

Met 15000 euro kun je meer dan je denkt. Een verbouwing, een bruiloft of een nieuwe camper. Er zijn veel dingen om te financieren. Ook naast je bestaande leningen kan een lening van 15.000 euro van pas komen. Ook het oversluiten van een lening is mogelijk zodat je een lager jaarlijks kostenpercentage betaalt. 15.000 euro lenen kan op twee manieren: door een doorlopend krediet af te sluiten of een persoonlijke lening. De meest voorkomende optie is de persoonlijke lening.

Persoonlijke lening 15000 euro

Met een persoonlijke lening is het eenvoudig om 15000 euro te lenen. Voorafgaand van het afsluiten van een persoonlijke lening wordt de minimale looptijd, maximale looptijd en het rentepercentage afgesproken. Zo weet je vooraf wat de maandelijkse lasten zullen zijn. Iedere maand los je een vast bedrag af aan de kredietverstrekker. Op deze manier weet je precies waar je aan toe bent. In de meeste gevallen, wanneer je kiest voor de aanbieder met de beste voorwaarden, kun je boetevrij extra aflossen. Dit kan uitkomst bieden wanneer je er financieel goed voor staat. Door eerder af te lossen betaal je uiteindelijk minder rente. De rente betaal je namelijk over het openstaande leenbedrag. Hoe korter de looptijd, hoe lager de rentekosten zijn. Een langere looptijd zorgt voor lagere maandelijkse lasten, maar uiteindelijk betaal je wel meer rentekosten. Afgeloste bedragen kun je bij een persoonlijke lening niet opnieuw opnemen.

Doorlopend krediet 15000 euro

Een doorlopend krediet afsluiten voor 15000 euro kan tegenwoordig gemakkelijk. Een doorlopend krediet is een financieringsvorm waarbij je geld kunt opnemen tot een bepaald limiet, het kredietlimiet. Vooraf bespreek je met de kredietverstrekker welk limiet dit is. Met een doorlopend krediet kun je geld openemen wanneer jij wilt, en hoe vaak je wilt. Opgenomen bedragen kun je bij een doorlopend krediet wél opnieuw opnemen, in tegenstelling tot een persoonlijke lening. Een doorlopend krediet heeft een variabele rente die je alleen betaalt over het opgenomen bedrag. Je hoeft dus geen rente te betalen over je kredietlimiet. De rente van een doorlopend krediet ligt vaak hoger dan dat van een persoonlijke lening. Je betaalt namelijk voor de flexibiliteit.

Let op: Je kunt tegenwoordig geen doorlopend krediet meer afsluiten.

Waar kan ik snel 15000 lenen?

Het lenen van 15000 euro kan gemakkelijk bij je huidige bank of bij een andere nieuwe (online) bank. Er zijn ontzettend veel aanbieders, dus mogelijkheden zat. De persoonlijke lening is de meest voorkomende financiering om geld te lenen. Misschien is een persoonlijke lening niet de juiste financieringsvorm voor jou. Neem ook de financieringsvorm dus mee in je vergelijking. Andere punten waar je rekening mee moet houden met het uitkiezen van de juiste aanbieder zijn onder andere:

  • (vaste) looptijd
  • rente
  • mogelijkheid tot boetevrij aflossen
  • gevraagde documenten
  • leenbedrag
bedrag lenen van 15000 euro online achter laptop
Voordelen 15000 euro lenen met een persoonlijke lening

Nu je meer informatie hebt over 15000 euro lenen, kun je op zoek gaan naar de beste lening. Een persoonlijke lening brengt in veel gevallen de meeste voordelen met zich mee. We hebben deze voordelen hieronder voor je opgesomd. Hierdoor weet je welke voordelen een persoonlijke lening heeft en wat deze voordelen voor jou kunnen betekenen.

1. Een vaste looptijd en rente

Een persoonlijke lening heeft een vaste looptijd en een vaste rente. Zo weet je waar je aan toe bent.

2. Boetevrij extra aflossen

Bij (bijna) alle geldverstrekkers is het mogelijk om bij een persoonlijke lening boetevrij extra af te lossen.

3. Een vast bedrag per maand

Door de afgesproken looptijd en rente weet je welke maandelijkse lasten je hebt.

4. Leenbedrag in één keer op je rekening

Het leenbedrag van 15000 euro ontvang je in één keer op je rekening.

15000 euro lenen met bkr

Als je op zoek bent naar een lening om 15.000 te lenen, kom je tientallen aanbieders tegen. Het is het beste als je deze goed met elkaar vergelijkt. Persoonlijke leningen zijn het meest populair voor het afsluiten van een lening van 15000 euro. Een persoonlijke lening wordt altijd afgesloten met een bkr-toetsing. Zeker wanneer je 15000 euro leent. Tijdens een bkr-toetsing wordt er gekeken naar andere leningen en hoe je daarmee omgaat. Heb je betaalachterstanden? Dan is het moeilijker om een persoonlijke lening van 15000 euro af te sluiten.

Heb je in het verleden problemen gehad met betalingen? Of wil je gewoon een lening zonder bkt-toetsing? Dan zijn er helaas weinig mogelijkheden. Het afsluiten van een minilening gebeurt zonder bkr-check. Het nadeel daarvan is dat de lening loopt tot een bedrag van 1500 euro. Een andere mogelijkheid om te lenen zonder bkr, is een onderhandse lening. Dit is een lening die je niet afsluit bij een bank, maar bij vrienden of familie.

Een lening afsluiten voor 15000 euro, hoe zit dat?

Om 15000 euro te lenen, zul je rekening moeten houden met een aantal punten. GoedkoopGeldLenen.nl legt je de ins & outs uit van het aanvragen van een lening.

Het aanvragen van een lening is zoals eerder gezegd zeer eenvoudig. Maar omdat er zoveel aanbieders zijn, is het vergelijken van de aanbieders en financieringsvormen erg belangrijk. Geld lenen is namelijk niet zomaar wat. Tijdens het vergelijken let je op punten zoals de voorwaarden van een aanbieder, de rentes en de looptijd. Ook neem je de mogelijkheid tot boetevrij aflossen mee in je vergelijking. Daarnaast is het belangrijk om te checken of de kredietverstrekkers een vergunning hebben van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zij controleren namelijk de betrouwbaarheid van de verstrekker en richtlijnen waaraan zij moeten voldoen.

Stap 1: Wat heb je nodig?

Bepaal hoeveel geld je nodig hebt en over welke periode je de lening wilt aflossen.

Stap 2: Vergelijk aanbieders

Wanneer je duidelijk voor ogen hebt wat je leenbedrag, looptijd en maandlasten zullen zijn, ga je op zoek naar een geschikte aanbieder. Er zijn veel verschillende aanbieders, het is daarom handig om deze met elkaar te vergelijken. Zo zal de ene aanbieder een lage rente hebben en de andere een hoge rente. Ook op voorwaarden zullen aanbieders flink kunnen verschillen.

Stap 3: Doel en documenten uploaden

Verstrekkers vinden het heel belangrijk om te weten waar je het geld voor gaat gebruiken. Zorg dat je leendoel duidelijk is. Laat ook omzetcijfers en eventuele andere transacties zien. Zo krijgen aanbieders meer vertrouwen in het verstrekken van de lening.

Stap 4: Lening aanvraag

Je kunt nu je aanvraag indienen bij de aanbieder. De belangrijke documenten worden beoordeeld door de geldverstrekker. Is alles prima, dan kan de lening afgesloten worden.

15000 euro lenen zakelijk

Ben je ondernemer en wil je 15000 euro lenen voor je bedrijf? Dan zijn er ook mogelijkheden om zakelijk te lenen. Er zijn verschillende zakelijke doeleinden om 15000 euro in te zetten. Daarbij kun je denken aan nieuwe computers, een verbouwing aan je bedrijfspand of een nieuwe auto voor het bedrijf. Om een zakelijke financiering aan te kunnen vragen, moet je ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel (KvK). Een bedrijfsfinanciering is uitsluitend voor zakelijke doeleinden.

Als je als ondernemer 15.000 euro wilt lenen, zijn er ook zakelijke financieringsvormen beschikbaar. Het aanvragen van een bedrijfslening kan heel eenvoudig zijn. Het vergelijken van aanbieders is echter wel wat minder makkelijk. Door het grote aanbod van geldverstrekkers kan het lastig zijn om snel een juiste aanbieder te vinden. Er zijn 2 vormen bedrijfsleningen die je kunt kiezen, namelijk een zakelijke lening en een zakelijk krediet.

15000 euro lenen met een zakelijke lening

Een zakelijke lening is vergelijkbaar met een persoonlijke lening. Net zoals bij een persoonlijke lening ontvang je het gewenste leenbedrag in één keer op je rekening. Maandelijks betaal je de aflossing en de rente gedurende de looptijd af. De vaste rente en de looptijd worden voorafgaand van het afsluiten van de lening afgesproken. Zo zorgt de geldverstrekker dat je niet voor verrassingen komt te staan. Opgenomen bedragen zijn niet opnieuw op te nemen.

online laagste rente vinden

15000 euro lenen met een zakelijk krediet

Als een zakelijke lening niet de beste lening is voor jouw bedrijf, kan de leenvorm een zakelijk krediet een mogelijkheid zijn. Een zakelijk krediet is zeer flexibel. Hiermee kun je geld opnemen tot een bepaald kredietlimiet. In tegenstelling tot een zakelijke lening kun je met een zakelijk krediet wel het afgeloste bedrag opnieuw opnemen. Rente betaal je alleen over het daadwerkelijk opgenomen bedrag. Een nadeel van een zakelijk krediet kan zijn dat er een relatief hoge rente wordt gehanteerd. Flexibiliteit kost meer geld dan een vooraf afgesproken lening.

Zakelijke Leningen 15000 euro lenen

Vaste prijs

Maandelijkse vaste prijs

4.5

0,41%

Maandelijkse rente v.a.

4.3

1,0%

Maandelijkse rente v.a.

4.3

1,3%

Maandelijkse rente v.a.

4.0

1,25%

Maandelijkse rente v.a.

4.0

0,39%

Maandelijkse rente v.a.

3.5

0,5%

Maandelijkse rente v.a.

3.3

Een ander specifiek bedrag lenen?

Ben je op zoek naar andere leenbedragen dan 15000 euro? Hieronder vind je een overzicht met de meest voorkomende geldbedragen.

Veelgestelde vragen

Welk bedrag kan ik lenen?

Welk bedrag je kunt lenen, hangt af van verschillende factoren. Verstrekkers houden onder andere rekening met je persoonlijke situatie, financiële situatie en inkomen. verschillende factoren

Kan ik 15000 euro lenen zonder bkr-toetsing?

Je kunt 15000 euro alleen bij een bank lenen met bkr-toetsing.

Kan ik mijn lening van 15.000 euro boetevrij extra aflossen?

In bijna alle gevallen kun je met een persoonlijke lening of een zakelijke lening altijd boetevrij aflossingen doen. Een doorlopend krediet en een zakelijk krediet kan altijd boetevrij afgelost worden.

Wat kost een lening van 15000 euro?

Als je geld leent ben je altijd meer kwijt dan dat je terug krijgt. De kosten van een lening van 15000 euro zullen per aanbieder verschillen. De kosten van een lening bestaan meestal uit rente en aflossing. Daarnaast zullen er bijkomende kosten kunnen voorkomen. Door te vergelijken zul je tot de beste deal kunnen komen.

Onderdeel van een groter Financieel Netwerk | Johan Huizingalaan 400 | 1066JS Amsterdam | Nederland